ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Πρύτανης ΑΠΘ: "Το άσυλο είναι πάνω από το νόμο. Να μην παρέμβει η αστυνομία"

 


  Το άσυλο είναι παραπάνω από το νόμο είπε πριν λίγο ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, ζητώντας από την αστυνομία να μην παρέμβει κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, αν δεν υπάρξει πρώτα... συνεννόηση με τις ακαδημαϊκές αρχές. Ο Γιάννης Μυλόπουλος, μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις φετινές εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, είπε ότι...
για ακόμη μία φορά φέτος το ΑΠΘ θα παραμείνει ανοιχτό.

«Γιορτάζουμε την επέτειο σε μία περίοδο που ο νόμος έχει καταργήσει το άσυλο. Το άσυλο είναι παραπάνω από το νόμο, είναι παράδοση ακαδημαϊκή. Συνδέεται με τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και τη διακίνηση των ιδεών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρύτανης. «Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το χώρο και μπορούμε να τον προστατεύσουμε», πρόσθεσε στη συνέχεια, εξηγώντας ότι προηγήθηκε σύσκεψη με όλους τους εργαζόμενους στο ΑΠΘ και αποφασίστηκε την ημέρα των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου να είναι όλοι παρόντες στο χώρο καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Ο κ. Μυλόπουλος ζήτησε επίσης από την ηγεσία της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη να μην εισέλθει στο χώρο του Πανεπιστημίου, εάν πρώτα δεν υπάρξει συνεννόηση με την πρυτανεία. «Το πανεπιστήμιο τάσσεται υπέρ τη κοινωνίας και δεν φοβάται, δεν είναι στόχος, δεν έβλαψε κανέναν», τόνισε ο κ. Μυλόπουλος, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως θα υπάρξει επίθεση εναντίον του ΑΠΘ. Φοβόμαστε ακρότητες και εντάσεις, αλλά η κοινωνία είναι η μόνη μας ελπίδα», πρόσθεσε. 

Ο πρύτανης επεσήμανε επίσης ότι φέτος για πρώτη φορά από το 1993 οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου έχουν βαθιά εκπαιδευτικό χαρακτήρα. «Μέσα από το πανεπιστήμιο μπορεί να ξεκινήσει η ανατροπή. Κάθε φορά που υπήρχε φίμωση της εξέγερσης του λαού υπήρχε και ανατροπή», είπε ο κ. Μυλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: