ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Περίπου 22 τόνοι νεκρών ψαριών λόγω έλλειψης οξυγόνου




 

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011, 19:13
Σε έλλειψη οξυγόνου αποδίδεται η περιβαλλοντική καταστροφή στο Διβάρι του Πρόκοπου, εξαιτίας της οποίας βρέθηκε τεράστια ποσότητα νεκρών ψαριών στην περιοχή.

Τα παραπάνω αναφέρονται στα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης του Ινστιτούτου Βιοχημείας, Τοξικολογίας και Παθολογίας Διατροφής Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Dr Φώτης Παππάς, κτηνίατρος – τοξικολόγος, στην έκθεση τοξικολογικής εξέτασης που κοινοποίησε στον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Αγγελόπουλο, καθιστά σαφές ότι η καταστροφή δεν οφείλεται σε «φυτοφάρμακα της κατηγορίας των οργανοφωσφορικών εστέρων, χλωριωμένων υδρογονανθράκων κ.λπ.», ούτε σε «οργανικής σύνθεσης δηλητήρια που εκχειλίζονται σε αλκαλικό περιβάλλον» ή σε «μεταλλικά δηλητήρια σε μορφή οργανικών ή ανόργανων ενώσεων με φασματοφωτομετρία».

Μετά την καταστροφή, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ζήτησε, με έγγραφό του προς τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο, τη διευκόλυνση των αλιέων του Προκόπου, προτείνοντας τρεις εναλλακτικές δυνατότητες, οι οποίες, συνοπτικά, είναι οι εξής:

-Μείωση του συνολικού μισθώματος του Συνεταιρισμού με την παραμονή του σε όλη την εκμετάλλευση μέχρι τη λήξη της σύμβασης.

-Λύση της ισχύουσας σύμβασης μίσθωσης χωρίς κυρώσεις για τον μισθωτή Συνεταιρισμό.

-Παράταση της μίσθωσης για μία επιπλέον τριετία μετά τη λήξη της τρέχουσας, με αντίστοιχο μίσθωμα με το ισχύον, με παράλληλο διακανονισμό για την πληρωμή των τρεχουσών δόσεων ενοικίου.

Η απώλεια στο απόθεμα του ιχθυοτροφείου (ζωικό κεφάλαιο της λιμνοθάλασσας) προσέγγισε τους 22 τόνους και για την αποκατάσταση της ισορροπίας του οικοσυστήματος απαιτείται χρονικό διάστημα δύο χρόνων περίπου.

Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: