ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Η αρχαία ελληνική μουσική και η σημασία

Η αρχαία ελληνική μουσική και η σημασία της


Αναρτήθηκε από anixneuseis στις 05/4/11 • Κατηγοριοποιήθηκε ως Εκπομπες



Με τα αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα, την αρχαία ελληνική μουσική και τη σημασία της θα ασχοληθούμε στην εκπομπή “Ανιχνεύσεις” της Τετάρτης 6 Μαρτίου.



Θα κάνουμε ένα διάλειμμα στην καταθλιπτική μονοτονία της κρίσης.



Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μια ορχήστρα αρχαίων ελληνικών οργάνων μέλη της οποίας μαγνητοσκοπήσαμε να εκτελούν πολύ ενδιαφέροντα μουσικά αποσπάσματα αρχαίας ελληνικής μουσικής.



Θα μιλήσουμε, λοιπόν, και για τα όργανα και για τη μουσικά αλλά και για τη σημασία των αποσπασμάτων που θα ακούσουμε. Θα κάνουμε επίσης αναφορές στον τόπο και τον τρόπο που βρέθηκαν τα μουσικά αυτά μέρη.



Προσκεκλημένοι μας θα είναι ο Ομότιμος καθηγητής μουσικολογίας Δημήτρης Θέμελης και ο αδελφός του Πέτρος Θέμελης αρχαιολόγος του οποίου η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως μια αρχαιοελληνική σύνθεση την οποία θα ακούσετε, ο κ. Δημήτρης Δελφινόπουλος, μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας Αρχαίων Ελληνικών Οργάνων και ο κ. Αριστοτέλης Βρίτσιος, πρόεδρος του Ιδρύματος “Αριστοτέλης” υπο την αιγίδα του οποίου βρίσκεται η Ορχήστρα Αρχαίων Ελληνικών Οργάνων “Ροτόντα”.



Γράψτε την άποψή σας





Δεν υπάρχουν σχόλια: