ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Βαρουφάκης: «Υπήρξα ανίσχυρος Υπουργός μιας χρεωκοπημένης χώρας».



Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στην εφημερίδα Financial News του Λονδίνου για την θητεία του ως Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας αλλά και τις μελλοντικές του βλέψεις.


Ο πρώην «Τσάρος» της Ελληνικής Οικονομίας, μεταξύ άλλων, είπε:

«Ήμουν Υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας, δεχόμουν πολύ μεγάλη πίεση, αλλά δεν είχα καμία ισχύ. Δεν είναι κάτι που μου λείπει , δεν είναι κάτι που μετανιώνω αλλά σίγουρα δεν το θέλω και πάλι», ενώ απέκλεισε την όποια πιθανότητα ενασχόλησης του με την πολιτική.


Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε και για το επερχόμενο Μπρεξιτ και επισήμανε πως: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι Βρυξέλλες να επιτρέψουν διαπραγματεύσεις που θα αφήνουν το Λονδίνο σε καλύτερη θέση».

Τέλος, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών έκανε την έκπληξη, καθώς δήλωσε τον θαυμασμό του για την Μάργκαρετ Θάτσερ:«Μπορεί ως αριστερός να διαφωνούσα με την Θάτσερ αλλά τη συμπαθούσα για τον ίδιο λόγο που θαυμάζω τον Jermney Corbyn: πίστευε σε κάτι και προσπαθούσε να πείσει τους πολλούς ότι αυτή είχε δίκιο και εκείνοι άδικο, αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που σπάνια συναντάς σε πολιτικούς σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: