Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Ειρωνικός Γιούνκερ κατά Τραμπ για το Brexit.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υποσχέθηκε από τη Βαλέτα της Μάλτας ότι θα ενθαρρύνει το Οχάιο ή το Τέξας να αποσχιστούν από τις ΗΠΑ, εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνεχίσει να επιδεικνύει δημοσίως την ικανοποίησή του για το Brexit. 

Ενώπιον των συμμετεχόντων στη Σύνοδο τουκεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ο κ. Γιούνκερ μίλησε χλευαστικά για τις χώρες που χαίρονται για το Brexit, με πρώτες τις ΗΠΑ. 

Σε αυτήν την χώρα «ο πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος διατυπώνει την ικανοποίησή του βλέποντας τη Βρετανία να εξέρχεται» από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισήμανε ο πρόεδρος της Κομισιόν στη σύνοδο που άρχισε την Τετάρτη στη Μάλτα, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ε.Ε. 

«Εάν συνεχίσει έτσι, θα ενθαρρύνω το Οχάιο και το Τέξας να αποσχιστούν από τις ΗΠΑ» συμπλήρωσε, σύμφωνα με τη μετάφραση των δηλώσεών του, τις οποίες έκανε στη γερμανική γλώσσα. 

«Το Brexit δεν είναι το τέλος όλων, όμως εμείς πρέπει από αυτό να αρχίσουμε κάτι καινούργιο, που θα είναι ισχυρότερο και καλύτερο», είπε επιπλέον ο κ. Γιούνκερ, αυτήν την φορά μιλώντας στη γαλλική γλώσσα. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: