ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Θα ήθελε να είχε 11 Καμπιάσο...

http://www.gazzetta.gr/
Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο Gazzetta.gr για τον ξεχωριστό Καμπιάσο, τον Λεάλι και τα συνεχόμενα λάθη του και το πρώτο δείγμα του Βούζα με Μπεσίκτας.

Θα ήθελε να είχε 11 Καμπιάσο...
Είναι τέτοιες οι ποδοσφαιρικές στιγμές που λες ότι πραγματικά θα ήθελες να είχες 11... Καμπιάσο στο γήπεδο. O 36χρονος "Κούτσου" που για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε... δάσκαλος και προπονητής μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σε ένα παιχνίδι... αποδείξεων με την ισχυρή Μπεσίκτας του μπάτζετ των πολλών εκατομμυρίων ευρώ και αστεριών όπως οι
Κουαρέσμα, Ταλίσκα, Αμπουμπακάρ, Τοσούν, Ατίμπα Χάντινσον και τόσοι άλλοι. Πολλοί θα σκεφτούν ότι μία τέτοια αναμέτρηση σε μία δύσκολη χρονική συγκυρία και όπου ο Ολυμπιακός κοιτάζει κυρίως πρωτάθλημα και Κύπελλο δεν θα είχε σημασία. Είχε όμως και μεγάλη. Ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη να βγάλει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο και να μην χάσει.
Είχε ανάγκη από προσωπικότητες όπως ο Καμπιάσο. Αυτόν τον Εστέμπαν Καμπιάσο που είχε να παίξει με την φανέλα του Ολυμπιακού από τις 25 Γενάρη! Το εκτός έδρας 1-1 με τον Άρη στο Κύπελλο. Η χθεσινή ημερομηνία έλεγε 9 Μάρτη...
Ο... ξεχασμένος και παροπλισμένος από την προηγούμενη προπονητική κατάσταση Αργεντίνος άσος επιστρατεύθηκε και έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Και γκολ και όσα πιο πολλά τρεξίματα γινόταν και καθοδήγηση και πολλές μονομαχίες και δημιουργία. Έφτασε αισίως τα 3 γκολ και την 1 ασίστ φέτος σε 20 ματς. Είχε πάντως μεγάλη βοήθεια από τον Ρομαό που ειδικά στο α' μέρος πρέπει να έχει κάνει το πιο καλό του ματς με τον Ολυμπιακό. Πολύ καλό ματς από αμυντικής πλευράς έχει κάνει και ο Ρέτσος ειδικά στο 2ο μέρος.
ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΛΕΑΛΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ
Όταν αγωνίζεσαι απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως η Μπεσίκτας το κάθε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο. Η... ασίστ του Λεάλι σε αντίπαλο για να βγει το γκολ της Μπεσίκτας είναι λάθος που δεν δικαιολογείται. Όποιος βλέπει αυτήν την εικόνα αδυνατεί να το πιστέψει. Αυτά τα λάθη είναι πολύ σοβαρά και σχεδόν ανεπίτρεπτα. Ο Ιταλός δυστυχώς δείχνει ξανά πως δεν μαθαίνει από τα λάθη του, δεν βελτιώνεται και δεν μπορεί να σταθεί σε επίπεδο Ολυμπιακού. Δυστυχώς... στοχοποιείται ως ο μοιραίος του αγώνα, όμως σε ένα λάθος που επαναλαμβάνεται σε κάνει να βγάζεις αμέσως τα συμπεράσματά σου για αυτόν που το κάνει. Ο Ολυμπιακός προφανώς το βλέπει αυτό και το πλέον πιθανό είναι να αναζητάει την επόμενη λύση, που θα πλαισιώσει τον Καπίνο και μάλλον και τον Χουτεσιώτη για του χρόνου.
Ο Ολυμπιακός μετά από αυτό το ολέθριο σφάλμα του κίπερ του ήταν σαν να... κατέρρευσε ψυχολογικά, χάνοντας την ψυχραιμία, την πειθαρχία του και την ισορροπία του στο γήπεδο. Αδικαιολόγητο θα πουν κάποιοι. Μπορεί να γίνει όμως και αρκετά εύκολα και ειδικά με μία ομάδα σαν την Μπεσίκτας ικανή να σε... σκοτώσει παίζοντας μπάλα μόνο 10 λεπτά και τίποτε παραπάνω.
ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΑΠΟ ΒΟΥΖΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΑΛΛΑ...
Ο Βασίλης Βούζας στην... πρεμιέρα του στον Ολυμπιακό έδειξε κάποια καλά στοιχεία. Ορθολογικό σχήμα και σοβαρό στήσιμο των Πειραιωτών που για ένα ημίχρονο ήταν πραγματικά καλοί, έβαλαν γκολ και πιθανώς να άξιζαν και ένα ακόμα. Άλλο έαν στην πορεία το... 2-0 που θα μπορούσε να γίνει πράξη, διαμορφώθηκε σε 1-1 και βάζει πολύ σοβαρές δυσκολίες για την πρόκριση καθώς ακολουθεί το ματς στην Τουρκία. Εκεί η Μπεσίκτας θα έχει την ώθηση του κόσμου του και ένα έξτρα κίνητρο και παραπανίσια... δύναμη. Ο Βούζας πάντως από τον πάγκο κυριολεκτικά έκανε ότι μπορούσε καθώς η μία του αλλαγή ήταν αναγκαστική (σ.σ. ο τραυματίας Μποτία) ενώ ο Μάρτινς που μπήκε προέρχεται από τραυματισμούς και δεν είναι και στα καλύτερά του.
Κατά τα άλλα όμως στο β' μέρος ο Ολυμπιακός έδειξε να φοβάται το ματς περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε και αυτό έχει να κάνει και με την τακτική και την προσέγγιση του προπονητή του.
Η κατοχή του 35% είναι πολύ μικρή για τέτοιου επιπέδου παιχνίδια και ενώ στο τέλος λόγω και της κακής του ψυχολογίας από την... γκέλα του Νικόλα Λεάλι κινδύνευσε ακόμα περισσότερο. Γενικά το 2ο 45λεπτο δεν ήταν καλό για τους πρωταθλητές. Ωστόσο ας μην ξεχνάμε πως είναι πολύ δύσκολη η μετάβαση και η διαχείριση για έναν κόουτς από την Κ-20 στην πρώτη ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Αυτό φαίνεται και από το πόσο "μαγκωμένος" ήταν και... διστακτικός ο Βασίλης Βούζας στις πρώτες του δηλώσεις. Η χρονιά φέτος είναι και υπήρξε πολύ πιο δύσκολη απ' όσο μπορούν να φανταστούν κάποιοι και ο Ολυμπιακός έχει περάσει από πολλά στάδια αλλαγών από το καλοκαίρι και σε επίπεδο προπονητών και σε επίπεδο παικτών και προσώπων.
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΈΝΑΣ ΤΣΟΡΙ ΕΣΤΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Την στιγμή που οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού πάλεψαν και είχαν αρκετά καλή εικόνα στην επίθεση οι Φορτούνης και Ελιουνούσι ήταν να σαν μην... υπήρχαν. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Ο Ανσαριφάρντ είναι φυσικά στην φάση του γκολ με την ασίστ του, ο Μανθάτης πάλεψε αλλά ο Νορβηγός και ο "Φορτού" δεν φάνηκαν σχεδόν καθόλου. Ο Ελιουνούσι συνεχίζει τις προβληματικές του εμφανίσεις ενώ ο Φορτούνης μετά το πολύ καλό πρόσημο στη ρεβάνς του Περιστερίου (σ.σ. στο Κύπελλο με την ανατροπή με τον Ατρόμητο που γύρισε μόνος του το ματς) δείχνει ξανά πτωτική... τάση και τα γνωστά αγωνιστικά "θέματα". Ακόμα και τα στημένα του ήταν και πάλι ακίνδυνα.
Από την στιγμή που δεν υπάρχει πια Μπέντο ο Τσόρι μπορεί κάλλιστα να καλύψει την θέση του έστω στην Ελλάδα για τα προσεχή παιχνίδια (σ.σ. ως γνωστόν ο Τσόρι είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας, κάτι που φαίνεται συνεχίζουν να αγνοούν πολλοί, ακόμα και άτομα που κανονικά θα έπρεπε να το γνωρίζουν...). Και αυτό διότι ούτε ο Μάριν έδειξε να είναι σε καλή κατάσταση. Και ο Γερμανός όσο έπαιξε έδειξε πολύ μακριά από τον παλιό καλό του εαυτό και δίχως την απαιτούμενη χημεία με την ομάδα. Άλλωστε σε μία ομάδα το σωστό και το αξιοκρατικό αυτό είναι: να παίζουν οι καλύτεροι. Και ο Φορτούνης απέδειξε ξανά πως δεν είναι σε αυτήν την κατηγορία την δεδομένη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: