ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Του δημοσιογράφου-φωτογράφου Νίκου Μαγγίνα Κωνσταντινούπολη: Έκθεση φωτογραφίας για τα 25 χρόνια Πατριαρχίας του Βαρθολομαίου

Η έκθεση την οποία στεγάζει το Σισμανόγλειο Μέγαρο του γενικού προξενείου της Ελλάδος στο Πέρα της Κωνσταντινούπολης, θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 29 Νοεμβρίου 2016 έως τις 10 Ιανουαρίου 2017Κωνσταντινούπολη: Έκθεση φωτογραφίας για τα 25 χρόνια Πατριαρχίας του Βαρθολομαίου

Ο ελληνισμός της Πόλης αλλά και επισκέπτες απ’ την Ελλάδα, παρέστησαν στα εγκαίνια
της έκθεσης φωτογραφίας του δημοσιογράφου-φωτογράφου Νίκου Μαγγίνα με τίτλο: «Ο Πατριάρχης της Αγάπης, της Ειρήνης και του Διαλόγου - 25ετία της Πατριαρχίας Βαρθολομαίου 1991-2016» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Η έκθεση την οποία στεγάζει το Σισμανόγλειο Μέγαρο του γενικού προξενείου της Ελλάδος στο Πέρα της Κωνσταντινούπολης, θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 29 Νοεμβρίου 2016 έως τις 10 Ιανουαρίου 2017.

Η έναρξη της παρουσίασης έγινε από τον γενικό πρόξενο, Ευάγγελο Σέκερη ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι «ο Νίκος Μαγγίνας με το φακό του έχει αποτυπώσει την πορεία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στα βάθη της ορθόδοξης πίστης, αλλά και σε όλα τα μήκη της οικουμένης. Θα δούμε ένα δείγμα από τα σημαντικότερα γεγονότα, από ένα έργο πολυσήμαντο και πολυσχιδές, που παρουσιάζεται στην έκθεση αυτή».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιάννης Αμανατίδης ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή την θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έδωσε το παρών στην εκδήλωση και δήλωσε τα εξής:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόξενο μας για αυτήν την μεγάλη έκθεση φωτογραφίας την οποία αποτυπώνει ο εξαίρετος φωτογράφος κ. Μαγγίνας για τα 25 χρόνια του Πατριάρχη και να μεταφέρω και τις ευχές από όλο το υπουργείο εξωτερικών, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη και σε όλους σας για την εκδήλωση αυτή. Οι Κινέζοι λένε. μια φωτογραφία χίλιες λέξεις - πόσο μάλλον όλες αυτές οι φωτογραφίες, πόσες λέξεις είναι... οι οποίες όμως επίτρεψέ μου να σου πω, αγαπητέ Νίκο Μαγγίνα, ότι δεν φτάνουν για την εικοσιπενταετή παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη.
 
Με τα λόγια αυτά θα ήθελα να σας πω ότι η ελληνική πολιτεία τιμά το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη και την 25ετη μεστή και λιτή παρουσία του και όλα όσα έχει προσφέρει. Αισθανόμαστε πολύ μικροί. Ελπίζω οι φωτογραφίες να δείξουν όλο το μεγαλείο το οποίο έχει υπάρξει όλο αυτό το διάστημα και όλη αυτή την προσφορά, και σας εύχομαι από καρδιάς προσωπικά, Παναγιότατε, χρόνια πολλά, έτη πολλά και να συνεχίσετε το έργο σας και τη διακονία σας προς όφελος όλων μας και όλης της Ορθοδοξίας. Ειδικά στους δύσκολους καιρούς, σε καιρούς οι οποίοι είναι γεμάτοι από διενέξεις, από μείωση του ανθρώπου, από προβλήματα τα οποία ταλαιπωρούν όλη την ανθρωπότητα και στην οποία με το κήρυγμα σας αλλά και τις προσπάθειες, έχετε βοηθήσει πάρα πολύ και σας εύχομαι από καρδιάς τη συνέχεια του έργου σας». 
 
Ο Νίκος Μαγγίνας, αφού ευχαρίστησε τους χορηγούς και όσους συνέβαλαν στην οργάνωση της έκθεσης αλλά και τον κόσμο που παραβρέθηκε στα εγκαίνιά της, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, «βαδίζοντας στα ίχνη του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου, μόνο ευγνωμοσύνη στο Θεό μπορεί κανείς να αναπέμπει. Εδώ σιωπώ και μιλώ μέσα από το θησαυροφυλάκιο μου, τις φωτογραφίες, από τα πρώτα 25 μαρτυρικά χρόνια της πατριαρχίας του πατέρα όλων μας, του Πατριάρχου της Αγάπης, της Ειρήνης και του Διαλόγου. Πολλά τα έτη σας Παναγιότατε».
 
Τα εγκαίνια ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
 
Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το γενικό προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και τον Σύνδεσμο Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: